رد ترکه

  • 19 مهر 1400
  • بدون نظر
  • 3 دقیقه
  • 229 نفر

به دارایی متوفی در زمان فوت او ترکه میگویند،دارایی متوفی پس از فوت خود به ورثه میرسد اما هر یک از وراث حق دارد ترکه را قبول یا رد نماید که در ذیل به بررسی کامل آن میپردازیم.

رد ترکه:خودداری ورثه از اداره  تصفیه ترکه را رد ترکه میگویند،درصورتیکه وراث یا برخی از آنها بخواهند ترکه را رد نمایند میبایست ظرف مهلت یک ماه از تاریخ اطلاع از فوت مورث خود رد ترکه را به اطلاع دادگاه رسانده و این را در دفتر مخصوص آن ثبت گردد،رد ترکه میتواند معلق یا مشروط باشد،و رد ترکه به منزله اعراض از ترکه وارث نیست.

قبول ترکه:پذیرش وراث در اداره ترکه و تصفیه آن را قبول ترکه گویند و آن درصورتی است که ورثه به اختیار خود اداره و تصفیه ترکه را عهده دار شوند و چنانچه ظرف یک ماه از تاریخ اطلاع از فوت مورث خود ترکه را رد نکنند،به منزله قبولی ترکه خواهد بود.

آیا میخواهید خیلی سریع به وکیل متصل شوید؟

برای دریافت مشاوره و قبول وکالت می توانید با شماره زیر از طریق واتساپ، تلگرام یا تماس تلفنی با ما ارتباط بگیرید

قبول ترکه بر دو نوع است

قبول مطلق:یعنی ترکه را بدون هیچ قیدو شرطی میپذیرد در قبول مطلق ترکه وراث به نسبت سهم و الارث مسئول پرداخت دیون و همه بدهی های متوفی میشوند یعنی اگر ماترک متوفی برای پرداخت دیون و بدهی های وی کافی نباشد وراث باید به نسبت سهمی که از ارث میبرند نسبت یه  پرداخت تمامی دیون(حتی از دارایی هایخود و نه فقط از اموال متوفی)اقدام نمایند.

خواندن این مطلب
گواهی انحصار وراثت

قبول مشروطه ترکه:قبول مشروطه به این معناست که وراث ترکه را میپذیرند ولی مسئول پرداخت دیون و بدهی های متوفی در محدوده دارائیهای خود متوفی هستند و در اینصورت ورثه ملزم به پرداخت تمامی دیون و بدیهای متوفی در حدود ترکه میباشند.

قبول ترکه بر دو نوع است

آثار رد ترکه توسط وراث

درصورتیکه یکی یا برخی یا تمام وراث ترکه را رد نمایند آنها هیچ حقی برای اداره ترکه و تسویه دیون و بدهی های متوفی ندارند و در اینصورت وصی متوفی ملزم به تسویه بدهی های متوفی از محل اموال وی میباشد و درصورتیکه متوفی وصی نداشته باشد دادگاه توسط مدیر تصفیه این کار را انجام میدهد.

سپس وراث میتوانند مابقی ما یملک را بین خود تقسیم نمایند.وارثی که ترکه را رد نموده باشد حق هیچگونه اعتراض در امور پرداخت دیون متوفی ندارد.

نکته:رد ترکه حتما باید در مدت زمان یک ماه از فوت شخص توسط وراث به اطلاع دادگاه برسد وگرنه اگر ظرف یک ماه در این خصوص درخواستی به دادگاه نرسد به منزله قبول ترکه خواهد بود.

ترکه مثبت و ترکه منفی

ترکه مجموع دارایی های متوفی که شامل اموال و نیز بدهی های فرد میشود و شخصیت حقوقی مستقل دارد.دارایی مثبت (ترکه مثبت)از قبیل حقوق و اموال و دارایی منفی(ترکه منفی)شامل بدهی ها و دیون فرد متوفی میباشد.قابل ذکر است که ترکه دارای یک سری حقوق مالی نیز هست مانند حق فسخ،رد کردن یا قبول معامله فضولی،حق اخذ به شفعه و یا حق مرتهن نسبت به عین مرهونه.درصورتیکه برخی از وراث ترکه را رد نمایند حق تصمیم گیری در خصوص حقوق مالی ترکه را نخواهند داشت و فقط پس از تصفیه کامل ترکه اگر اموالی از متوفی به جا مانده باشد از همان حق ارث بردن دارند.

خواندن این مطلب
دیون متوفی

 

می توانید مطلب را به اشتراک بگذارید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل
۰۹۱۲۶۸۶۳۴۸۲